пятница, 29 августа 2008 г.

Суперкомпьютер из 16 приставок PlayStation 3

Суперкомп'ютер з 16 приставок PlayStation 3

Астрофізик Гаурав Ханна (Gaurav Khanna) використовував 16 приставок PlayStation 3 для створення "суперкомп'ютера", пише видання Reghardware. Учений з'єднав приставки недорогим Ethernet-адаптером, а для внесення даних в консолі завантажив їх під операційною системою Linux.

Систему, що вийшла , він використовує в дослідженні активності чорних дір для факультету фізики Массачусетського університету. За допомогою даного проекту Ханна хоче описати властивості гравітаційних полів, які виникають при зіткненні чорних дір.

Встановлені в PS3 мікропроцесори Cell створювалися IBM не лише для відеоігор, але і для обробки потокового відео високої чіткості, кластерних обчислень і використання в суперкомп'ютерах. Останнє дозволило шістнадцяти сполученим разом консолям видати велику обчислювальну потужність, чим комп'ютеру з чотирма сотнями процесорів.

Гравітаційні хвилі - це обурення гравітаційного поля, які поширюються із швидкістю світла. Вони були теоретично виведені Ейнштейном в загальній теорії відносності, але ніколи безпосередньо не спостерігалися.

Раніше вчений вже використав для своїх досліджень приставки Sony. В кінці минулого року компанія подарувала професорові Массачусетського університету вісім консолей PlayStation 3, аби Ханна почав дослідження чорних дір.

Комментариев нет: