пятница, 29 августа 2008 г.

амд

Корпорація AMD оголосила про початок власної програми по порятунку Рс-геймінга. Фахівці AMD розробили універсальну ігрову платформу AMD Game!, покликану, перш за все, спростити простим користувачам вибір комп'ютера для "ігор без проблем". Комп'ютери, випущені в рамках даної програми є деяким стандартом для виробників тих або інших ігор, як це робиться, скажімо, при розробці ігор для консолей.


Почин вже підтримали такі компанії, як Microsoft, Acer і Alienware. У магазинах Північної Америки вже з'являються настільні комп'ютери з логотипами AMD Game! і AMD Game! Ultra. Перші дозволяють без проблем запускати всі сучасні ігри з налаштуваннями за умовчанням і дозволом 1280х1024, другі - з дозволом 1600х1200. Причому, як запевняють розробники, нижче 30 кадрів в секунду (FPS) ми не побачимо.

Оновлювати конфігурацію планується приблизно раз в шість місяців, відповідно до сучасних тенденцій розвитку, проте логотип і назва мінятися не будуть.

"Ми прагнемо допомогти людям вибрати комп'ютер, який дійсно готовий для новітніх ігор", - повідав порталу Shacknews головний стратег AMD по ігрових десктопах Брент Баррі (Brent Barry). "Ми думаємо про декілька варіантів позначення готових рішень, аби користувач сам зміг вибрати те, що йому дійсно необхідне. Одна з ідей, наприклад, зробити AMD Game! 1, AMD Game! 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 і так далі. Ще один варіант полягає в тому, аби розділити по роках: AMD Game! 2007, AMD Game! 2008, AMD Game! 2009".

Нагадаємо, що зовсім недавно було оголошене про створення РС Gaming Alliance, до якого увійшли Acer/Gateway, Activision, AMD, Dell/Alienware, Epic Games, Intel, Microsoft, Nvidia і Razer. Але, мабуть в AMD вирішили не чекати біля моря погоди, і компанія взялася до активних дій з "порятунку ринку РС-игр" вже зараз.

Конфігурація платформи AMD Game! на сьогоднішній момент виглядає таким чином:

AMD Game!

* Мінімум 30FPS, 1280x1024 для тестованих ігор.
* AMD Athlon X2 5600+
* ATI Radeon HD 3650
* чіпсет AMD 770 або Nvidia nForce 500
* 2GB DDR2

AMD Game! Ultra

* Мінімум 30FPS, 1600x1200 для тестованих ігор.
* AMD Phenom X4 9650
* ATI Radeon HD 3870
* чіпсет AMD 770
* 2GB DDR2

Тестовані ігри: Enemy Territory: Quake Wars, Half-Life 2: Episode Two, World of Warcraft
Lineage II, Sins of а Solar Empire, Command and Conquer 3 Tiberium Wars, Sims 2 Deluxe, Zoo Tycoon 2.

ЗИ цікаво що предложать Intel і Nvidia .. ATI як нистранно не присоеденился до альянсу робимо виводи ))

Комментариев нет: