пятница, 29 августа 2008 г.

gigabyte, asus, суд

gigabyte, asus, суд
Ринок як такий багато економістів і маркетологи не соромляться називати ареною, простором або местомом, де протистоять один одному тисячі великих і маленьких компаній. Це протистояння характеризується не лише боротьбою за споживача і лідерство, але і за авторитет, імідж, незалежно від того, ринок це продуктів харчування або ж високотехнологічних IT-решений. На жаль, чистою і чесною цю боротьбу назвати не можна. Тут завжди знайдеться місце обвинувачеві і обвинуваченому, захисникові і що захищається.

Зовсім недавно світ уразив черговий скандал, що вибухнув в ході суперечливої і заплутаної суперечки між двома гігантами IT-индустрии – GIGABYTE і ASUS. А почалося все з того, що в ході однієї з презентацій GIGABYTE уявила пресі звіт про порівняння 6- і 4-ступінчастої енергозбережної технології GIGABYTE DES з конкуруючими технологіями. Окрім цього, були опубліковані результати порівняльних тестів материнської плати GIGABYTE GA-EP35-DS3L і плати P5K-SE/EPU від ASUS, в якій реалізована альтернативна технологія енергозбереження.

gigabyte, asus, суд
Через деякий час, ASUS обрушилася з критикою убік GIGABYTE, мотивуючи своє обурення різкими заявами GIGABYTE про те, що інженери ASUS нібито використовують при виготовленні материнських плат неякісні комплектуючі. Як потім пояснили представники Asustek, GIGABYTE без розуміння технологій і методів ASUS просто дезинформує споживачів, що негативно позначається на іміджі розробника. Цікаво відзначити, що під час презентації GIGABYTE була використана фотографія конденсатора, що роздувся, нібито встановленого на материнській платі ASUS. Проте, прес-служба ASUS відразу ж спростувала ці дані. Пр версії ASUS, на фотографії був змальований конденсатор один з відеоадаптерів, виготовленого стороннім виробником.


Трохи згодом, GIGABYTE знов опублікувала інформацію про те, що хотіла б заперечити на недавні заяви своїх конкурентів, що також використовують енергозбережні технології в своїй продукції, які стверджують, що проти них висунуті помилкові звинувачення. І ось, 23 травня ASUS офіційно подала до суду на GIGABYTE. Чим закінчиться розгляд, хто виявиться винним, поки невідомо. Не дивлячись на цілий набір трохи суперечливих доказів, робити які-небудь виводи доки рано."

Та і хто знає чим воно кончитсо, то вони обьявляли про злиття тепер судятсо )

Комментариев нет: