пятница, 5 сентября 2008 г.

беремені

Вагітність – незвичайний, таємничий і дивний період в житті жінки. Вже прошлі перші хвилювання і радість від новини, що ви станете мамою. Ось вже і маля не просто ворочається у вас в черевці, а постійно грає там у футбол! І чим ближче дата пологів, тим більше ви хвилюєтеся і боїтеся...
Чого лише жінка не передумає перед пологами!!! «А наскільки це боляче? А чи все добре буде з моїм малям? А як довго це відбувається?» Як багато цих «А раптом...???». І страх перед пологами посилюється залежно від того, наскільки мало майбутня мама інформована і підготовлена психологічно. Вона ж не знає, що з нею відбуватиметься! Або навпаки, вона наслухалася стільки розповідей за період вагітності, що голова довкруги! Чого ж саме бояться жінки???

Страх болю

Найчастіше занепокоєння серед майбутніх мам, що пологи – це дуже боляче! Звичайно пологи – невимовний процес. Тут переплітаються і біль, і страх, і чекання, і щастя. Біль – одна з невід'ємних складових пологів. У деяких майбутніх мамусь больовий поріг низький, і для них цей процес відбувається без особливих неприємних відчуттів. Але у жінок з високою чутливістю пологи викликають дуже важкий фізичний і емоційний стрес. Але і це можна витримати. Адже зовсім скоро ви побачите свого маляти! Ради цього можна потерпіти і постаратися!
Багато жінок говорять: «Ну чому саме ми? Чому не чоловіки?» Просто нашій сильній підлозі не дано випробувати те відчуття щастя, яке випробовуємо ми, народжуючи дитяти! Як це прекрасно, коли після стількох мук, вам кладуть на груди цю маленьку грудочку, яка ви так довго виношували. І яке полегшення усвідомлювати, що все це кінчилося, і тепер вас на світі не двоє, а троє! Біль швидко забувається, залишається лише спогад про те, як було важко. Але і воно скоро притупляється.
Страх боли при родах
Рада від Мірсоветов: Візьміть на пологи свого мужа або близької вам людини, наприклад маму. Хто як не вони зможуть підтримати вас в цей складний період. Не обов'язково, аби вас підтримували словами, діями, поважно поглянути в очі, які вас розуміють, і вже від цього легшає. Можливо, муж не захоче пройті цю дорогу з вами, мотивуючи страхом або боязню втрати сексуального потягу до вас. Поясните, що за бажання він може стояти біля вашого узголів'я, і все що відбувається, він не особливо і побачить. Найголовніше, що муж надасть неоціниму підтримку і разом з вами розділить перші щасливі миті народження вашого маляти.
Мірсоветов також нагадує, що ви можете також скористатися анестезією. Існують медикаментозні і не медикаментозні методи знеболення. Вони передбачають комфортні умови для народжуючої жінки, а також дозволяють уникнути болю і стресу, порушення пологової діяльності. Звернетеся за консультацією до свого гінеколога, він вам підкаже, який з методів може підійти вам.

Побоювання перед можливими ускладненнями

Страх перед родамиЩе один поширений страх перед пологами можна виразити так: «Раптом щось станеться?» Але ж неможливо передбачити ситуацію, в якій ти виявишся в подальшу хвилину. Ось, нарешті, з останньою потугою ваше маля і з'явився на світ! Якщо його не відразу покладуть вам на груди, то Мірсоветов запевняє, що не привід для занепокоєнь і зайвих хвилювань. Ви повинні знати, що спочатку дитяті прочищають рот і ніс, обтирають його, перевіряють серцебиття. Отже, якщо лікарки схилилися над вашим маленьким сонечком – це не означає, що щось не так! Просто їм необхідно виконати всі процедури з вашим малям.
Можливо, що його потрібно буде ретельніше оглянути, покласти в спеціальний бокс. Але ж це робиться для його блага. Завжди думайте лише про саме хороше! Пам'ятаєте, що медицина не коштує на місці – зараз можна виходити дитяти навіть, якщо він народився на терміні всього в 22 тижні і при вазі 500 грам!
Рада від Мірсоветов: Коли дитя народжується, він потрапляє до дослідних рук лікарок: акушерів, неонатологів, реаніматологів і так далі Навіть при складних пологах, коли дитя може бути обмотаний пуповиною або неправильно йти по родових дорогах – лікарки зроблять все необхідне, аби все прошло з найменшими ускладненнями. Просто довіртеся їм.

Страх смерті при пологах

Страх перед родамиБагато жінок йдуть в глибину страху «Щось станеться погане», а саме бояться, що при пологах вони або маля можуть померти. Адже слова «Від цього ще ніхто не вмирав» навряд чи можна повноправно віднести до процесу пологів. Звичайно, є відповідна статистика, але ви в неї точно не попадете! Пам'ятаєте, що ви не народжуватимете одна посередині поля! Ви будете оточені фахівцями, які зроблять все можливе при виниклих ускладненнях.
Рада від Мірсоветов: Аби позбавити себе від цього страху, набудуйте себе внутрішньо, що при пологах все станеться так, як ви хочете – спокійно і безболісно, що ваше маля народиться здоровеньким, а ви швидко оправитеся від пологів. Насправді психологічний настрій грає важливу роль! Якщо у вашому місті є спеціальні курси для підготовки до пологів, Мірсоветов настійно рекомендує їх відвідати. Після ви зрозумієте, що зробили це не даремно. Прочитайте спеціалізовану літературу для вагітних. Поводитиметеся з питаннями, що хвилюють вас, до свого гінеколога, але не до подружок або сусідок! Не забувайте, що у кожної жінки все індивідуально.
Милі жінки, і найголовніше – розслабтеся, природа все зробить за вас, не заважайте їй, а, навпаки, ідиті їй назустріч. І думайте про саме хороше і добре. Все пройдет прекрасно! Ми в це віримо!

Комментариев нет: